Predsednik Državnega sveta vsako leto, v počastitev mednarodnega dneva prostovoljcev, slavnostno podeljuje plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavkam in delavcem – prostovoljcem in prostovoljkam. Med letošnjimi dobitniki je tudi Rajko Bivic, eden najbolj aktivnih članov Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije in Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna gorica.

Prejemnik plakete: Rajko Bivic (levo)

Predlagatelj Zveza ZŠAM Slovenije je v obrazložitvi poudaril:

Predlagani je član Združenja šoferjev in avtomehanikov Ivančna gorica že od leta 1981. V tem obdobju je sodeloval pri različnih aktivnostih združenja, zlasti na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. S svojim požrtvovalnim in prostovoljnim delom je dal velik prispevek k večji varnosti na cestah v občini Ivančna gorica in prispeval k boljši vozniški kulturi občanov, zlasti pa je svoje izkušnje posredoval številnim mladim.
Kljub delu je nepogrešljiv pri različnih preventivnih akcijah, ki jih združenje vsako leto izvaja na območju Občine Ivančna gorica, tako so številne generacije otrok kolesarski izpit opravile prav pod njegovim budnim očesom. Nepogrešljiv je tudi v akciji Prvi šolski dan in v akciji podaljšana šolska prometna služba.
Več mandatov je tudi član sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v Občini Ivančna gorica.

Iskrene čestitke.

Za ZŠAM Ivančna gorica